Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Itt vannak a márciusi adatok: az éves hiányterv 90 százaléká
  2012-04-09 17:09:40, hétfő
 
  Itt vannak a márciusi adatok: az éves hiányterv 90 százalékánál tartunk
2012. 4. 5. 16:05|


2012. március hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 230,9 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés mintegy 235,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 3,6 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 8,2 milliárd forintos szufficittel zártak. 2011. március hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 182,4 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)
Mik ezek?

Az államháztartás központi alrendszerének 2012. március végi hiánya így 517,5 milliárd forintra teljesült, 2011. március végén e deficit 742,1 milliárd forint volt.



A központi költségvetés egyenlege március végére ezzel elérte az éves hiányterv 93,4 százalékát, az egész központi alrendszer (elkülönített állami pénzalapokkal és a TB-vel) 89,8 százaléknál jár. Az NGM által számított korrigált egyenleg - egyszeri tételek kiszűrésével - 61,9 százaléknál tart. (A korrekciós tételekről lásd felsorolásunkat a cikk végén.)

A tárca tájékoztatása szerint ezek az indexek tavaly márciusban sorrendben 40, 42,8 illetve 55,3 százalék voltak. Banai Péter Benő, a minisztérium helyettes államtitkára korábban azt közölte, számításaik szerint a korábbi évek trendjeinek megfelelően év közepére meglehet az éves hiány 100 százaléka, de onnantól tartani tudják a tervezett számokat, vagyis év végére is tartható lehet a 100 százalékos cél.

Az NGM tájékoztatása szerint a központi költségvetés március havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest közel 47 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak. A bevételek közül elsősorban a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei maradtak el a tavalyi összegtől, melynek oka főként az uniós előirányzatokon belül egyes operatív programok alacsonyabb teljesülése.
A tavalyi évben a maradványátvételek jelentősen növelték a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok esetén a bevételeket és kiadásokat egyaránt.

A központi költségvetés március havi kiadásai 31,3 milliárd forinttal magasabb összegben teljesültek mint az elmúlt év azonos hónapjában. A kiadások esetében elsősorban a kamatkiadások alakultak nagyobb összegben a tavalyi év azonos hónapjánál. Ezen felül az egyedi és normatív támogatások, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap kiadásai (a korhatár előtti ellátások átkerülése miatt) és az EU-hoz történő hozzájárulások lettek magasabbak a tavalyi értéknél.

A kamatkiadások 2012 márciusában 90,2 milliárd forintot tettek ki, 36,7 milliárd forinttal többet mint az előző év megfelelő időszakában, a kamatbevételek pedig 11,2 milliárd forintos szintet értek el, 6,3 milliárddal többet az előző évinél. A nettó kamatkiadások (79 milliárd forint) összességében 30,4 milliárd forinttal lettek magasabbak mint az előző évben.

A társadalombiztosítási alapok 2012. március havi 3,6 milliárd forintos hiánya a Nyugdíjbiztosítási Alap 7,1 milliárd forintos deficitjéből, valamint az Egészségbiztosítási Alap 3,5 milliárd forintos többletéből tevődik össze - áll a tárca tájékoztatásában. 2011. március hónapjában az Alapok együttes hiánya 23,0 milliárd forintot tett ki. A tavalyi évnél alacsonyabb hiány alakulásában kiemelt szerepet játszanak az Egészségbiztosítási Alap magasabb szociális hozzájárulási adó- és járulékbevételei, mely összefügg az egyéni egészségbiztosítási járulék, valamint az egészségügyi szolgáltatási járulék mértékének emelkedésével. Növelte a bevételeket az a tény is, hogy az Egészségbiztosítási Alap egyéb bevételei között kerültek elszámolásra a baleseti adóból és a népegészségügyi termékadóból származó bevételek is. A két év összehasonlításánál meg kell még említeni, hogy idén március hónapban a Nyugdíjbiztosítási Alap közel 8,5 milliárd forintos költségvetési támogatásban részesült, míg 2011-ben nem kapott támogatást. A kieső költségvetési támogatást a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevétel pótolta 2011 második félévében - magyarázza a közlemény.

Az elkülönített állami pénzalapok március havi 8,2 milliárd forintos egyenlege az előző év azonos hónapjához képest kedvezőbb lett. Az alapok összes bevételei 8,8 milliárd forinttal magasabb, kiadásai pedig 1,5 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak. A bevételek esetében a többlet főként a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési hozzájárulás jogcímsorán jelentkezett.
A kiadások közül a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap kiadásai teljesültek alacsonyabb összegben az előző év azonos hónapjához képest - áll az NGM tájékoztatójában.

A korrekciós tételek a következők a tárca közlése szerint: A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó 2011. évi bevétel (459,0 milliárd forint), a pénzügyi szerveztek és egyes ágazatok különadói (2011. évben együttesen 358,0 milliárd forint, 2012. évben 342,0 milliárd forint), az Európai Bíróság döntése miatti ÁFA visszatérítések 2011-ben (a bírósági ítélet időpontjában fennálló görgetési álomány visszafizetésének és a visszaigénylési szabályok megváltozásának együttes hatásaként pénzforgalomban közel 250,0 milliád forint, az uniós módszertan szerint 198,3 milliárd forint), továbbá a megyei önkormányzatok és a MÁV Zrt. adósságainak átvállalása 2011-ben (együttesen 246,0 milliárd forint), az MBF Zrt. eredeti terven felüli tőkeemelése 2011-ben (120,0 milliárd forint), valamint a MOL Nyrt. részvényeinek megvásárlása 2011. évben (498,6 milliárd forint).

Szerző: VG

http://vg.hu/itt-vannak-a-marciusi-adatok-az-eves-hianyterv-90-szazalekanal-tartu nk-372496
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: járulékbevételei, adósságcsökkentő, tájékoztatásában, szociálpolitikai, tájékoztatójában, előirányzatokon, felsorolásunkat, népegészségügyi, pénzforgalomban, visszaigénylési, nemzetgazdasági, megváltozásának, foglalkoztatási, visszatérítések, önkormányzatok, alrendszerének, kamatbevételek, államháztartás, hozzájárulások, kamatkiadások, szolgáltatási, emelkedésével, pénzalapokkal, nyugdíjreform, hozzájárulási, költségvetési, előirányzatok, tájékoztatása, részvényeinek, összességében, alakulásában, egészségügyi, költségvetés, adósságainak, jelentkezett, hozzájárulás, márciusi adatok, éves hiányterv, államháztartás központi, központi költségvetés, elkülönített állami, egész központi, korrekciós tételekről, cikk végén, tárca tájékoztatása, indexek tavaly, minisztérium helyettes, korábbi évek, éves hiány, tervezett számokat, bevételek közül, szakmai fejezeti, Nemzetgazdasági Minisztérium, Banai Péter Benő, Nemzeti Család-, Szociálpolitikai Alap, Nyugdíjbiztosítási Alap, Egészségbiztosítási Alap, Adósságcsökkentő Alapból, Nemzeti Foglalkoztatási Alap, Központi Nukleáris Pénzügyi Alap, Európai Bíróság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokkal bölcsebb a természet,  Alvó cica  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Szent György nap  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Emlék  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  802 esztendeje, 1222. április ...  A boldogság ült a világvégén  A könnyek összegyűjtése  Maradék idő  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Életművészet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fák lelke  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Amit átélünk,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Emlék  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Muratáj  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  György napra  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
márciusi adatok, éves hiányterv, államháztartás központi, központi költségvetés, elkülönített állami, egész központi, korrekciós tételekről, cikk végén, tárca tájékoztatása, indexek tavaly, minisztérium helyettes, korábbi évek, éves hiány, tervezett számokat, bevételek közül, szakmai fejezeti, tavalyi összegtől, uniós előirányzatokon, tavalyi évben, kiadások esetében, kamatkiadások alakultak, korhatár előtti, tavalyi értéknél, kamatkiadások 2012, kamatbevételek pedig, előző évinél, nettó kamatkiadások, előző évben, tárca tájékoztatásában, tavalyi évnél, egészségügyi szolgáltatási, baleseti adóból, népegészségügyi termékadóból, kieső költségvetési, alapok összes, bevételek esetében, többlet főként, kiadások közül, korrekciós tételek, tárca közlése, pénzügyi szerveztek, bírósági ítélet, visszaigénylési szabályok, uniós módszertan, megyei önkormányzatok, járulékbevételei, adósságcsökkentő, tájékoztatásában, szociálpolitikai, tájékoztatójában, előirányzatokon, felsorolásunkat, népegészségügyi, pénzforgalomban, visszaigénylési, nemzetgazdasági, megváltozásának, foglalkoztatási, visszatérítések, önkormányzatok, alrendszerének, kamatbevételek, államháztartás, hozzájárulások, kamatkiadások, szolgáltatási, emelkedésével, pénzalapokkal, nyugdíjreform, hozzájárulási, költségvetési, előirányzatok, tájékoztatása, részvényeinek, összességében, alakulásában, egészségügyi, költségvetés, adósságainak, jelentkezett, hozzájárulás, minisztérium, államtitkára, százalékánál, szufficittel, termékadóból, elkülönített, elszámolásra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.